Service in de gehele Benelux
Custom-made oplossingen

De wereld van de serveerwagens

De serveerwagen, welke variant dan ook, iedereen kent ze en (bijna) iedereen werkt er mee. We krijgen steeds vaker de vraag wat onze serveerwagens zoveel beter maakt dan het gros wat op internet te vinden is. Logische vraag natuurlijk want de uitvoeringen met de daarbij behorende prijzen verschillen behoorlijk. Graag leggen we daarom uit waar wij op letten wanneer we deze allemansvriend aanbieden.

Bekijk ons assortimentNaar onze occassions

Service in de gehele Benelux

Bezoek onze showroom in Waalwijk

Custom-made oplossingen

Materiaal

Lagro werkt alleen met RVS en geanodiseerd aluminium. Kunststof of houten wagens komen echter ook steeds meer voor. Prima voor zeer lichte werkzaamheden, maar niet bepaald duurzaam. Deze wagens zijn vaak niet bestand tegen de wijze waarop ze gebruikt worden en moeten vaak zeer snel worden vervangen voor een nieuwe. Iets met, ‘goedkoop, duurkoop’?

ls we u dan toch hebben kunnen overtuigen om voor RVS of aluminium te kiezen, dan hebben wij de volgende vragen en tips om uiteindelijk een wagen te kiezen die duurzaam en volledig naar wens is.

Waar wordt de wagen voor gebruikt?

De belangrijkste vraag. Waar gaat u de wagen voor gebruiken. Vanuit dit antwoord kunnen we verder werken naar de volgende punten:

Afwerking

Veel RVS serveerwagens zijn geschroefd. Een prima oplossing, echter zijn dit de kwetsbare punten van de wagen. Bij zware belading of bijvoorbeeld drempels, zijn dit de punten waar de wagen instabieler wordt. Wij adviseren dan ook om te gaan voor een gelaste wagen.

Wielen

Een van onze grootste argumenten om wat verder te kijken dan de eerste beste serveerwagen. Zo zijn er verschillende wielbevestigingen. Direct bevestigd aan de buis of koker (dit kan op verschillende manieren) of met een plaatbevestiging. Bij een heavy duty wagen adviseren we dan ook om voor plaatgeplaatste wielen te gaan. Veel gewicht en drempels is dan geen enkel probleem.

Ook zijn er zeer veel type gaffels (om over de lagers nog maar te zwijgen). Ook hierbij geldt, kunststof is kwetsbaarder dan bijvoorbeeld staal.

Dan natuurlijk het wiel zelf. Dit kunt u goed vergelijken met een fiets. Hoe groter de diameter van het wiel, des te makkelijker uw fiets rijdt. Daarnaast is de ondergrond van grote invloed op het kiezen van een type wiel/band. Hoe harder de ondergrond, des te zachter uw wiel mag zijn en andersom. Zo raken steeds meer gebruikers bekend met de semi-luchtband. Deze werkt  geluidsreducerend, maar bij een zware belasting is dit niet altijd de beste oplossing. Vergelijk het met fietsen met een zachte band.

Afmeting

De meest voorkomende plateau afmetingen zijn 800 bij 500 mm. Dit zorgt voor een zeer handzame wagen. Maar wilt u er bijvoorbeeld spoelkorven op vervoeren? Deze zullen op de randen komen te staan bij deze afmeting, dus adviseren wij voor een maatje groter te gaan.

Versteviging

U kent het vast, de doorgebogen plateaus. Dit komt vaak voor bij standaard wagens waarbij het plateau niet is verstevigd. Wordt de wagen vaak zwaar beladen? Kies dan voor een extra versteviging.

Looks

Zoals voor de meeste interne transportmaterialen, gold ook voor de serveerwagen: ‘een allemansvriend voor achter de schermen’. Maar ook de serveerwagen ontkomt er niet aan om door publieke ruimtes te rijden. Denk daarom eens aan 3 dichte zijden in uw huisstijlkleur, of een print met uw logo?

Lang verhaal kort, bel of mail ons even en dan maken wij u graag wegwijs in de wereld van de serveerwagens.


Home

Assortiment

Offertelijst

Service