Service in de gehele Benelux
Custom-made oplossingen

Onze elektrische aandrijving

Zoals bij veel van onze producten op de website staat omschreven, zijn vrijwel alle wagens uit te voeren met een elektrische aandrijving. Met de aangescherpte eisen van de ARBO (zie https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/dynamische-werkhouding-duwen-en-trekken), is het van belang om de risico’s van het duwen en trekken op te nemen in uw Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (ook wel RI&E). Werkgevers kunnen veel maatregelen treffen om veiliger te duwen en te trekken. Naast het uiteraard goed onderhouden van de wielen, adviseren wij in risicovolle gevallen daarom een elektrische aandrijving.

Bekijk ons assortimentNaar onze occassions

Service in de gehele Benelux

Bezoek onze showroom in Waalwijk

Custom-made oplossingen

Voorwaarden type wagen of trolley

Eigenlijk is het vrij simpel. Wanneer de bodemplaat van de (bestaande) wagen stevig genoeg is en voldoende ruimte biedt voor het plaatsen van de aandrijving en accubak en er de mogelijkheid is om aan de duwzijde van de wagen het bedieningspaneel te plaatsen, is het mogelijk om een wagen te voorzien van een elektrische aandrijving. Wenst u of heeft u een open wagen, dan plaatsen wij een plaat aan de duwzijde waarop het bedieningspaneel wordt gemonteerd.

Bediening

De bediening of besturing van onze elektrische aandrijving is zeer gebruiksvriendelijk. Het heeft een wigwag-bedieningspaneel, dat wil zeggen, één hendel welke voor- en achteruit kan worden bewogen waardoor de wagen of trolley zich voor- of achteruit beweegt. De snelheidsmeter kan harder en zachter worden gezet door middel van een knop en binnen handbereik zit een noodstop voor onverwachte situaties.

Actieradius

Onder de wagen zit een accubak gemonteerd welke een accupakket bezit met een actieradius van 20 KM. Door middel van de accuconditiemeter op het bedieningspaneel kunt u eenvoudig uw accuconditie in de gaten houden. Door middel van een afneembaar oplaadsnoer laadt u de accu’s eenvoudig weer op.

Elektrotrekkers

Wenst u veel wagens tegelijk elektrisch te vervoeren? Dan is een elektrotrekker wellicht een goede oplossing. Door het plaatsen van een koppelingssysteem op uw wagens, kunt u door middel van een elektrotrekker meerdere wagens tegelijk vervoeren. Deze trekkers zijn er in veel verschillende uitvoeringen, denk hierbij bijvoorbeeld aan sta- of zittrekkers. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies en/of offerte.

Onderhoud

Zoals bij alle elektrische apparaten dient de wagen goed te worden onderhouden. Denk hierbij aan een NEN 3140-keuring of het af en toe vervangen van onderdelen, dit is uiteraard afhankelijk van de manier waarop de wagen wordt gebruikt en de frequentie hiervan. Ook hiervoor bent u bij Lagro op het juiste adres. Wij kunnen uw jaarlijkse NEN 3140-keuringen voor u uitvoeren, bijhouden, rapporteren en archiveren. Alle benodigde onderdelen hebben wij standaard op voorraad en onze servicemonteurs zijn binnen 24-uur bij u op locatie.

Interesse?

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van uw huidige wagen met een elektrische aandrijving of bent u op zoek naar een nieuwe wagen met elektrische aandrijving? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies en/of offerte. 0416-383309 of info@lagrowaalwijk.nl


Home

Assortiment

Offertelijst

Service